Ana Ivanovic Madrid

Ana Ivanović u finalu turnira u Oklandu

Teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale turnira u Oklandu, u Novom Zelandu, pošto je danas pobedila 20. teniserku sveta, Belgijanku Kirsten Flipkens sa 2:0 u setovima (6:0, 7:6). Srpska teniserka je prvi set osvojila za samo 21 minut, dok je drugi set odlučen u taj-brejku, koji je Ivanovićeva dobila sa 7:3 i za sat i 12 minuta izborila plasman u finale. 
-U prvom setu nisam mnogo grešila, a u drugom smo obe servirale prilično dobro. Srećna sam što sam ostala mirna u taj-brejku i odigrala dobro – rekla je Ivanović. 
Ivanović, 13. teniserka sveta, će u finalu igrati protiv Amerikanke Venus Vilijams, kojoj je sunarodnica Džejmi Hempton predala meč bez borbe. Vilijams, 47. teniserka na WTA listi, u Oklandu igra na prvom turniru od septembra, a to joj je prvo finale od oktobra 2012. godine, kada je na turniru u Luksemburgu osvojila titulu. 
Ivanović i Vilijams su do sada igrale devet mečeva, a srpska teniserka ostvarila je samo jednu pobedu. Poslednja četiri duela dobila je Vilijams, a poslednji put igrale su na turniru u Majamiju, 2012. godine, kada je bilo 6:7, 6:2, 6:2. 

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Sutra na terenu Ðoković, Troicki i Ana Ivanović