janko_tipsarevic_tenis4Tipsarević: Biću spreman 100 odsto za Serbia open

 

Teniser Srbije Janko Tipsarević izjavio je danas da se oporavio od povrede tako da će biti 100 odsto spreman za „Serbia open“ u Beogradu, a da sezonu na šljaci počinje sledeće nedelje u Rimu.

Tipsarević je trenutno 38. igrač na ATP listi.

-Imao sam pukotinu na međurebarnom mišiću sa leve strane. Vukao sam tu povredu i nisam mogao da igram u Majamiju. Bio sam skoro dve nedelje na rehabilitaciji, pa sam rešio da preskočim turnire u Monte Karlu i Barseloni da bih se spremio na naredne turnire na šljaci –  rekao je Tipsarević novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  Petoro srpskih tenisera u četvrtak na Australijan openu

On je istakao da počinje sezonu na šljaci sledećeg nedelje u Rimu, gde će učestvovati i Viktor Troicki, tako da će doći 100 odsto spremni na turnir u Beograd.

Tipsarević je istakao da je povodom Dejvis kupa u Hrvatskoj pričao sa Ivanom Ljubicićem i da mu je on rekao da na njega vrše „neverovatan pritisak da igra za reprezentaciju“.

Povezana vest:  Nadal osvojio deseti Rolan Garos

-On je obećao da neće igrati, da će biti u publici kao gledalac i da će bodriti Hrvatsku. Međutim, rekli su mi da se pripremimo na pakao, da će biti opasno – rekao je Tipsarević.

Na pitanje kakva je situacija sa savetnikom Dejvis kup reprezentacije Srbije Nikolom Pilićem, on je odgovorio: -Čovek je iz Splita i apsolutno podržavam njegovu odluku da ne bude sa nama na tom meču. Mislio bih isto i kada bi se meč igrao u Zagrebu.

Povezana vest:  US OPEN 2012, Ivanović: Želim da uživam, spremna sam za Serenu

Tipsarević je objasnio da postavlja sebe u njegovu situaciju i da ako jednog dana bude savetnik hrvatske reprezentacije ne može da zamisli sebe da sedi na njihovoj klupi u Beogradu.

Turnir „Serbia open“ održaće se od 1. do 9. maja u Beogradu, a reprezentacija Srbije igraće Dejvis kup meč sa Hrvatskom od 9. do 11. jula u Splitu.