Novak Djokovic China Open

Đoković: Spreman sam za najveće izazove

Najbolji srpski teniser Novak Đoković koji sutra započinje pohod na petu titulu na Australijen Openu, četvrtu uzastopnu, poručio je danas da je spreman za najveće izazove.
-Puno sam radio sa svojim timom kako bih mogao da dam maksimum u ekstremnim uslovima, odnosno velikim vrućinama koje se očekuju u Melburnu – rekao je Đoković, koji u ponedeljak na startu igra protiv Slovaka Lukaša Lacka.
Drugi teniser sveta je priznao da je u svoju igru dolaskom novog trenera Borisa Bekera, uneo dosta novina, čima se „istina, pomalo kockao“, ali da se nada da će iz saradnje sa nemačkim stručnjakom proisteći „veliki rezultati“.
-Kad god nešto promenite u živitu rizikujete, zar ne? – konstatovao je Đoković.
On je naglaiso da ge saradnja sa Bekerom, međutim, izuzetno raduje i da je optimista u pogledu budućih rezultata.
-Radujem se ovoj saradnji sa Borisom, koja je naišla na odobravanje i Marjana Vajde koji je i dalje u timu – rekao je Đoković.
Prvi reket Srbije prvi put posle osam godina neće imati kao glavnog trenera Slovaka Marjana Vajdu.
Srpski teniser je naglasio da je sam Vajda tražio da bude na neki nacin zamenjen, kako bi mogao da se posveti porodici posle 35 godina putovanja po svetu.
-Vajda će i dalje biti sa nama na nekim turnirima, na kojima neće biti Borisa. Dosta vremena ćemo ubuduće provoditi na pripremama – rekao je Đoković.
On je naglasio da se tenis od vremena kada je Beker osvajao šest gren slem titula osamdesetih i devedesetih godina, radikalno promenio, a da će mu nemački stručnjak pre svega biti od pomoći „na mentalnom planu“,
-Danas se uglavnom igra sa osnovne linije i mnogo su duže razmene udaraca. Verujem da će mi Boris pomoći u volej igri  – rekao je Đoković koji je u karijeri osvojio šest gren slem titula – četiri na Australijen Openu, i po jednu na Vimbldonu i US Openu.
Dvadesetšestogodišnji srpski teniser je od kraja septembra naređao 20 uzastopnih pobeda i osvojio četiti titule, ukljucujući i pobedu protiv Nadala u finalu Mastersa u Londonu.
Prvi godišnji gren slem turnir u Melburnu igra se od 13. do 26. januara.

Povezana vest:  ATP SIDNEJ, Troicki se nije plasirao u 3. kolo Sidneja