lajovic

AO 2014

Sutra na teren izlaze Janković, Jovanovski i Lajović

Drugog dana Otvorenog prvenstva Australije u tenisu Srbija će imati troje predstavnika – Jelenu Janković, Bojanu Jovanovski i Dušana Lajovića. Prvi će na teren izaći Lajović, čiji meč protiv Francuz Lukas Puila počinje u jedan sat posle ponoći. Lajović je u glavni žreb došao kroz kvalifikacije i do sada se nije sastajao sa francuskim teniserom.
Jankovićeva će u prvom kolu igrati protiv Japanke Misaki Doi, a taj meč trebalo bi da počne posle četiri sata ujutro na Margaret Kort Areni.
Jankovićeva vodi sa 1:0 u međusobnim duelima protiv 89. igračice na WTA listi, a jedini meč dobila je 2012. godine na turniru u Birmingemu (6:3, 6:4).
U ranim jutarnjim satima Bojana Jovanovski sastaje se sa Janom Čepelovom iz Slovačke, a taj meč postavljen je kao četvrti na terenu 19. 
Jovanovski je bolje rangirana u odnosu na protivnicu, ali je Čepelova bila uspešnija prošle godine u Nišu u prvom kolu FED kupa sa 2:1 u setovima. Ranije danas plasman u drugo kolo izborili su Novak Đoković, Ana Ivanović i Vesna Dolonc.

Povezana vest:  Bozoljac pao u finalu