novak djokovic 1 dan 1

AO 2014, DAN 4.

Šestoro srpskih tenisera sutra igraju u Melburnu

Trećeg dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, sutra će, između ostalih, svoje mečeve igrati i šestoro srpskih tenisera. Prva će na teren Vesna Dolonc, koja meč drugog kola igra protiv prve teniserke sveta, Amerikanke Serene Vilijams. Taj meč je drugi na programu Rod Lejver arene, na kojoj takmičenje počinje u jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu. 
Doloncova, 114. teniserka sveta, prvi će put u karijeri igrati protiv Serene Vilijams. Posle tog meča, na teren izlaze drugi teniser sveta Novak Đoković I Argentinac Leonardo Majer, 98. na ATP listi. To će biti njihov prvi duel. 
Ana Ivanović u drugom kolu igra protiv Anike Bek iz Nemačke, 54. teniserke sveta. Srpska teniserka, 14. na WTA listi, do sada jednom igrala protiv Bekove i pobedila, prošle godine na turniru u Tokiju, kada je bilo 2:0 (6:1, 6:1). 
Taj meč je četvrti na terenu broj dva, na kome program počinje u jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu. Takmičenje u dublu počinju Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor. Postavljeni su za osme nosioce, a protivnici u prvom kolu biće im nemački teniseri Benjamin Beker i Danijel Brands. Meč je četvrti po redu na terenu broj 15. 
Jelena Janković i njena partnerka u dublu Italijanka Karin Knap u prvom kolu igraju protiv ruskog dubla Anastasija Pavljučenkova – Vera Zvonareva. Taj meč je drugi na programu terena broj 20. 
Bojana Jovanovski i njena partnerka u dublu Dona Vekić iz Hrvatske u prvom kolu igraju protiv špansko-kazahstanskog dubla Anabel Medina Gariges – Jaroslava Švedova. Meč je poslednji na programu terena broj 22. 

Povezana vest:  Safina otkazala i Majami