Ana Ivanovic 1

AO 2014

Ivanovićeva zadovoljna svojom igrom

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je danas da je zadovoljna dobrim igrama od početka godine i da, za razliku od prethodnih godina, uživa u teškim mečevima. Ivanovićeva je danas pobedila Aniku Bek iz Nemačke sa 2:0 (6:1, 6:2) i plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije. 
-Srećna sam kada se takmičim. Uživam u dugim poenima, dugim razmenama udaraca, dugim gemovima i teškim mečevima. To je ono što mi je nedostajalo prethodnih godina. Godina je dobro počela za mene, osvojila sam titulu u Oklendu i to je ono što sam želela, pošto dugo nisam osvojila trofej – rekla je Ivanovićeva posle meča. 
-Dobro sam igrala u Oklendu, posebno u finalu, meč protiv Venus Vilijams bio je veliki izazov. Igrale smo mnogo puta, a samo sam je jednom pobedila, pa sam zadovoljna. To mi je donelo samopouzdanje uoči početka takmičenja u Melburnu. Uživam da se takmičim – dodala je 14. teniserka sveta. 
Ivanovićeva je rekla da je zadovoljna radom svog tima. 
-Njihova podrška mi mnogo znači. To ponekad može da vam donese prednost. Mnogo smo radili u pauzi, moj trener zaista razume tenis, vidimo gde bi moja igra trebalo da bude. Moj tim je veoma pozitivan, a to mi je nedostajalo u prošlosti, pošto igrač kada izgubi meč ili dva počne da sumnja u sebe. Ali oni me guraju napred – rekla je ona.
Ivanovićeva je rekla da je očekivala teške uslove za igru na Australijan openu. 
-Teško je pošto ponekada izgubite koncentraciju, ali isto je za svakog igrača, morate to da izdržite. Ponekad jedva dođete do daha i morate da nađete način da se rashladite i da pijete dovoljno tečnosti. Godinama igram po ovakvoj vrućini, nije baš svakog dana prethodnih godina bilo ovako, ali to morate da očekujete kada dođete da igrate u Melburnu – rekla je ona. 
Ivanovićeva će u trećem kolu igrati protiv Australijanke Samante Stosur, koja je pobedila Bugarku Cvetanu Pironkovu sa 6:2 i 6:0. Ivanovićeva i 17. teniserka sveta Stosur su do sada igrale sedam puta, a srpska teniserka pobedila je u tri meča. Poslednji put igrale su prošle godine na turniru u Sofiji, kada je Ivanovićeva pobedila sa 6:2, 5:7 i 6:2. 
Pobednica tog meča najverovatnije će igrati protiv prve teniserke sveta, Amerikanke Serene Vilijams, koja u trećem kolu igra protiv Danijele Hanuthove iz Slovačke. 
-Žreb za mene nije bio dobar, ali nije ni za njih i one moraju da se čuvaju… Biće težak meč, poslednja dva duela protiv Sem su bila teška, jedan sam pobedila, a u drugom izgubila. Ona igra snažno, moram da podignem nivo svoje igre kako bih je pobedila – rekla je Ivanovićeva. 

Povezana vest:  Zimonjić: Kad god je moguće igraćemo u Nišu