jelena jankovic 1 dan 1

AO 2014

Poraz Jankovićeve, Zimonjić uspešan u dublu

Srpska teniserka Jelena Janković nije danas uspela da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je izgubila od 11. teniserke sveta, Rumunke Simone Halep, sa 1:2 (4:6, 6:2, 0:6). Osma teniserka sveta je od osam iskoristila četiri brejk lopte, dok joj je njena protivnica šest puta oduzela servis, iz 13 pokušaja. Srpska teniserka je osvojila 69 poena, naspram 81 njene protivnice, a napravila je i više grešaka – 43, u odnosu na Halepovu (28). 
Halepova će u četvrtfinalu igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove, koja je pobedila Ruskinju Mariju Šarapovu sa 2:1 (3:6, 6:4, 6:1). 
Osmi nosioci Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u četvrtfinale pošto su pobedili Poljake Marijuša Firstenberga I Marcina Matkovskog sa 2:1 (6:4, 6:7, 6:3). Zimonjić i Nestor su do pobede nad devetim nosiocima došli za dva sata i 16 minuta igre. Iz 12 pokušaja tri puta su im oduzeli servis, dok su Poljaci od sedam iskoristili jednu brejk loptu. 
Srpsko-kanadski par će za mesto u polufinalu igrati protiv američko-australijske kombinacije Aleks Bolt i Endru Vitington. Bolt i Vitington su u osmini finala pobedili španske tenisere Pabla Karena Bustu i Giljerma Garsiju Lopesa sa 2:1 (6:7, 7:6, 7:5). 

Povezana vest:  Đoković: Želim da slika Srbije u svetu bude pozitivna