endi marej 1 dan

AO 2014

Endi Marej bolji od Robera, Federer lako protiv Conge

Britanski teniser Endi Marej plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio Francuza Stefana Robera sa 3:1 u setovima (6:1, 6:2, 6:7, 6:2). Marej je u 10. gemu trećeg seta imao dve meč lopte na svoj servis, ali je 119. igrač sveta uspeo da dobije taj-brejk sa 10:8 i uvede meč u četvrti set. 
Trostruki finalista Australijan opena je nakon toga za manje od pola sata osvojio četvrti set i izborio mesto među osam najboljih na turniru. Rober kroz kvalifikacije nije uspeo da se plasira u glavni žreb, ali je kao „laki luzer“ uspeo da dođe na takmičenje, pošto je zamenio povređenog Nemca Filipa Kolšrajbera. 
Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u četvrtfinale Australijan opena, pošto je u osmini finala savladao Francuza Žoa-Vilfreda Congu sa 6:3, 7:5, 6:4. Federera u četvrtfinalnom meču očekuje duel protiv britanskog tenisera Endija Mareja.
Švajcarac je postavljen za šestog, a Britanac za četvrtog nosioca. Njih dvojica su do sada igrala 20 puta, a Marej vodi sa 11-9 u pobedama. Ukupni nagradni fond turnira u Melburnu iznosi 33 miliona australijskih dolara.

Povezana vest:  Jovanovski nije odbranila titulu u Taškentu