novak djokovic torbe

Đoković: Ne mogu svaki put da pobedim

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je posle eliminacije na Australijan openu da je dao sve od sebe, ali da to danas u duelu sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom nije bilo dovoljno.
-Od početka meča sam igrao dobro, imao nekoliko šansi da napravim brejk, ali nisam ih iskoristio. On je servirao odlično ceo susret. Svaki put kada je bio u problemu, znao je da odservira dobro. Dao sam sve od sebe, pokušao da se borim do poslednjeg poena, kao svaki put protiv njega, ali to ovaj put nije bio slučaj – rekao je Đoković za sajt Asutralijan opena.
Vavrinka je do plasmana u polufinale došao posle tačno četiri sata igre – 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.
-Razočaran sam, ali sutra je novi dan. Moram da prihvatim činjenicu da ne mogu da pobedim u svakom meču. Mogu da budem ponosan na sebe jer sam pružio maksimum. To ovaj put nije bilo dovoljno. Ovo je borba, neko mora da izgubi – rekao je Đoković.
Meč protiv Vavrinke završen je tako što je Đoković jedan relativno lak volej poslao u aut.
-Nažalost tako je ispalo, prošle godine sam imao sreće kod nekih udaraca, ovaj put on. To je sport, Vavrinka je pokazao mentalnu snagu i zaslužio je da pobedi – rekao je Đoković.
Porazom od Vavrinke, srpski teniser je prekinuo seriju od 25 uzastopne pobede u Melburnu.
-Moram da budem ponosan na moja dostignuća u karijeri, posebno na ovom turniru. Ovo je do sada moj najuspešnji gren slem. Uživam u Australiji, podršci navijača i uslovima na turniru. Jedva čekam da se vratim sledeće godine – poručio je Đoković.
Đoković je dodao da će u narednih nekoliko dana odlučiti da li će igrati za Srbiju u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa protiv Švajcarske u Novom Sadu.

Povezana vest:  Federer u finalu turnira u Haleu