novak djokovic 1 dan

AO 2014

Đoković: Vavrinka je zaslužio ovu veliku pobedu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je dao sve od sebe u današnjem meču protiv Stanislasa Vavrinke koji je ipak izgubio u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije. 
-Vavrinka je iskoristio svoje prilike i zaslužio je ovu veliku pobedu. Nema šta da se kaže… Igrao sam najbolje što umem, dao sam sve od sebe. Vavrinka je pokazao svoju mentalnu snagu, zasluženo je slavio i čestitam mu – rekao je Đoković odmah posle meča. 
Đoković je izgubio od Vavrinke sa 3:2 u setovima, posle četiri sata igre. Vavrinka je rekao da agresivnom igrom u odlučujućem setu nije protivniku dozvolio da nametne svoju igru. 
-Nisam mu svojom agresivnošću dozvolio da uradi nešto više, posebno u petom setu. Bilo je jako teško, išao sam od poena do poena, bio sam veoma fokusiran na svoju igru, da ostanem što je moguće agresivniji. Pobedio sam i zaista sam srećan zbog toga – rekao je Vavrinka. 
On je kazao da je bio umoran, pošto je i prethodna dva meča igrao u pet setova. 
-Osećam se veoma umorno, ali prevazišao sam to i uspeo da dobijem. Bio sam nervozan u pojedinim trenucima, nije bilo nimalo lako – naveo je švajcarski teniser. 
Vavrinka će u polufinalu igrati protiv Tomaša Berdiha iz Češke, koji je sa 3:1 savladao Španca Davida Ferera. 

Povezana vest:  Jankovićeva bez problema do drugog kola Vimbldona