stanislas vavrinka

AO 2014

Vavrinka: Uživam u pobedi nad velikim šampionom

 

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka rekao je posle pobede nad Novakom Đokovićem da je umoran, ali istovremeno presrećan i da uživa u trijumfu protiv velikog šampiona. Vavrinka je posle četiri sata igre u pet setova slavio rezultatom 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7 i plasirao se u polufinale Australijan Opena, prekinuvši Đokovićev niz od tri titule zaredom na prvom gren slemu sezone.
-Novak je neverovatan šampion. Njega je tako teško pobediti, nikad se ne predaje i uvek nađe rešenje. Poslednji put uvek je nalazio rešenje protiv mene u petom setu i bio bolji igrač, ali večeras nije. Umoran sam, ali zaista, zaista presrećan – izjavio je Vavrinka, dodajući da „uživa u pobedi“.
-Nervoza je bila prisutna tokom čitavog meča, ali sam se fokusirao na svaki poen. Igrao sam veliki tenis, bez obzira na umor koji me je sustizao i probleme sa grčevima. Pobedio sam, jer sam svim silama nastojao da pronađem rešenje za Novakovu igru. Uspeo sam, sada želim da uživam i priuštim sebi dugo, hladno kupanje – kazao je švajcarski teniser, koji se u polufinalu Melburna sastaje sa Čehom Radekom Štepanekom.
Đoković je posle poraza rekao da je dao sve od sebe, ali je priznao da je Vavrinka zaslužio pobedu i čestitao mu na uspehu. Vavrinki je to bio tek treći trijumf u 18. duelu sa srpskim teniserom i „osveta“ za poraze u maratonskim mečevima u pet setova prošle godine u Melburnu i Njujorku.

Povezana vest:  WTA MAJAMI, Bojana Jovanovski eliminisana na startu