srb svaj

Teniska groznica u Novom Sadu

U Novom Sada od trenutka kada se saznalo da će za reprezentaciju Švajcarske u prvom kolu Dejvis kupa sa Srbijom nastupiti, po mnogima najbolji teniser svih vremena, Rodžer Federer, vlada prava teniska groznica.
Organizatori meča kažu da su sve ulaznice na SPENS-u ( kapacitet 8.000 mesta ) rasprodate, a da govore istinu svedočili su ogromni redovi pred ulaskom u sportski centar pred početak meča.
Redovi su stvoreni još više od sat vremena pre zakazanog početka meča Ilija Bozoljac – Rodžer Federer, a posebnu pažnju Novosađana privlače grupe uniformisanih navijača Švajcarske.
Iznenađujuće mnogo fanova tenisa iz te alpske zemlje došlo je u Novi Sad da bodri svoju reprezentaciju, a lako su prepoznatiljivi jer su svi, od glave do pete, obučeni u crveno belu odeću sa simbolima Švajcarske i ogrnuti prepoznatljivim crvenim zastavama sa belim krstom.
Kolika je Federer zvezda i koliko je poštovan u Srbiji svedoči i to da gde god da se pojavi, istina u retkim prilikama, dok je dolazio i odlazio sa treninga ispred dvorane SPENS-a, okupljalo na desetine mladih koji su tražili njegov autogram i koji su želeli da se slikaju sa njim.
Da je važna ličnost gost Novog Sada može se i zaključiti i po merama obezbeđenja jer je veliki broj policajaca raspoređen na više punktova u gradu, a posebno u blizini sportskog centra „Vojvodina“.
Celokupna švajcarska teniska reprezentacija u kojoj su pored Federera i Stanislas Vavrinka, Mark Kjudineli i Mihael Lamer smeštena je u hotelu „Prezident“ u Sremskim Karlovicima, koji je pod snažnim merama obezbeđenja poslednja dva dana.
Nakon duela Bozoljac -Federer, koji je u toku, drugi singl na terenu SPENS-a odigraće Dušan Lajović i Stanislas Vavrinka.

Povezana vest:  Voznijacki: Peking je odsad moj najdraži grad