federer kzn

DAVIS CUP 2014

Federer: Zadovoljan sam igrom i pobedom

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je posle meča sa Ilijom Bozoljcem da je zadovoljan i igrom i pobedom, koja je Švajcarskoj donela vođstvo od 1:0 protiv domaćina Srbije, u prvom kolu Dejvis kupa.
Federer je u novosadskom Spensu slavio protiv Bozoljca u tri seta – 6:4, 7:5, 6:2.
-Zadovoljan sam posle svega, iako sam imao problema sa servisom protivnika. Bozoljac je dobro servirao i sreća je da sam se u drugom setu vratio, što je i prelomilo meč – izjavio je Federer na konferenciji za medije, na koju je bez objašnjenja kasnio više od pola sata.
On je dodao da ga srpski teniser nije iznenadio kvalitetnim servisom.
-Znao sam da Bozoljac dobro servira, s obzirom da smo igrali relativno skoro, jednom u singlu i jednom u dublu – istakao je Švajcarac, a na pitanje novinara da li će igrati sutra u dublu i u nedelju u singlu kazao je da sve zavisi šta će Stanislas Vavrinka uraditi u meču protiv Dušana Lajovića, koji je u toku.
-U svakom slučaju, odluku ćemo doneti zajednički. Odlučiće naš selektor – poručio je Federer.
Na pitanje da li se seća kada je pre 10 godina prvi put izbio na prvo mesto svetske rang liste, rekao je da zna da je to bilo posle pobede u polufinalu Australijan Opena protiv Španca Huana Karlosa Ferera i da je te godine prvi put i osvojio turnir u Melburnu.
Odgovarajući da pitanje da li želi da se vrati na prvo mesto ATP liste, Federer je kazao da „svakako ne misli da će biti 1.548 na svetu“.
-Smatram da imam dobre šanse da napredujem na listi- zaključio je Federer.

Povezana vest:  Marej u osmini finala mastersa u Madridu