lajovic (2)

DAVIS CUP 2014

Lajović: Žao mi je što nisam ušao u peti set

Srpski teniser Dusan Lajović rekao je posle meča sa Stanislasom Vavrinkom da je zadovoljan igrom, ali da mu je žao što nije ušao u peti set.
Lajović je večeras izgubio od Vavrinke rezultatom 3:1, pa je Švajcarska u Novom Sadu povela protiv domaćina Srbije sa 2:0, u meču prvog kola Dejvis kupa.
-Da sam ušao u peti set, sve bi bilo otvoreno. Bio sam u prilici da osvojim četvrti set, imao dve set lopte, a kod jedne sam promašio jer sam razmišljao o više opcija – kazao je srpski teniser na konferenciji za medije.
Lajović je istakao da je meč sa osvajačem Australijan Opena za njega veliko iskustvo. Na pitanje šta se promenilo u poslednja dva meseca i da uporedi meč finala Dejvis kupa protiv Češke u novembru sa večerašnjim, Lajović je kazao da je u Novom Sadu igrao mnogo opuštenije i bez pritiska.
-Možda je razlog tome i što je prošli put u Beogradu igrano finale, pa je pritisak bio ogroman – rekao je Lajović.
On smatra da će Srbija sutra dobiti dubl meč i da će pred treći takmičarski dan smanjiti vođstvo Švajcarske na 2:1.
Nije sve izgubljeno – optimista je Lajović.
Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da će ekipa večeras imati sastanak i da će se dogovoriti oko sastava sutrašnjeg dubla.
-Dobro je što imamo Zimonjića u timu, jer sa njim možemo da kombinujemo trojicu singl igrača – napomenuo je Obradović.
Meč dublova na programu je sutra od 15 sati. Ranije je najavljeno da će za Srbiju nastupiti Nenad Zimonjić i Filip Krajinović, a za Švajcarsku Mark Kjudineli i Mihael Lamer. Pobednik susreta u Novom Sadu igraće u četvrtfinalu Dejvis kupa sa boljim iz meča Kazahstan – Belgija.

Povezana vest:  Đoković protiv Ramosa-Vinoljasa u prvom kolu