obradovic PRE DRAW PRESS 02
Obradović: Da ponovo budemo u vrhu Dejvis kupa
 
Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da ponovo postane jedna od vodećih ekipa u Dejvis kupu.
-Želeo bih da imamo sreće u žrebu, da ne bude nešto teško. Bilo bi dobro da igramo kod kuće i da svi igrači budu zdravi, kako bismo sa čitavim timom pokušali da ponovo budemo ono što jesmo – jedna od vodećih svetskih ekipa u Dejvis kupu – rekao je Obradović.
Srbija je u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Novom Sadu izgubila od Švajcarske sa 3:2. Gosti su poveli sa 3:0 i obezbedili plasman, a domaćinu su Dušan Lajović i Filip Krajinović doneli utešne poene.
-Ovo je nastavak razigravanja mladih igrača, da odigraju što više
mečeva… Filip je pokazao da može da igra vrhunski tenis, postigao je izuzetan rezultat. Što vise vremena oni provode na ovom terenu to će u budućnosti mnogo više značiti, kada će biti spremniji za mnogo važnije mečeve – kazao je Obradović.
Krajinović je u poslednjem meču protiv Švajcarske savladao iskusnog Marka Kjudinelija, koji je nekad bio među prvih 100. tenisera sveta.
-Mislim da sam igrao jako dobro, ovo je bilo veliko iskustvo za mene. Srećan sam, puno mi znači, iako smo izgubili… Znači mi za dalju karijeru, ipak je ovo Dejvis kup, ovo će mi doneti puno samopouzdanja za dalje – rekao je Krajinović.
On je prethodno debitovao za Srbiju u subotu u paru sa Nenadom Zimonjićem u dublu, gde je izgubio od švajcarskog dubla.
-Juče mi je bilo prvi put da igram za reprezentaciju, zato sam danas ušao mnogo opsustenije nego juče, jednostavno bio sam spreman – kazao je Filip Krajinović.
Teniska reprezentacija Srbije će u septembru igrati za opstanak u svetskoj grupi Dejvis kupa.
Povezana vest:  Berdih bolji od Troickog