zreb_sr_sl_JJ_zastavaFED CUP
Janković: Skoro sigurno igram protiv Slovačke
Meč baraža Fed kupa za opstanak u Svetskoj grupi između Srbije i Slovačke počeće sutra duelom Jelene Janković i Magdalene Ribarikove, odlučeno je danas žrebom u Beogradu. ajbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković rekla je da će gotovo sigurno igrati protiv Slovačke, ali da je zabrinuta zbog povrede ruke.
-Trenirala sam jutros 15 minuta, a zatim otišla da snimim ruku. Povreda nije sanirana, ali skoro 100 odsto ću sutra izaći na teren. Šta je tu je, daću sve od sebe da osvojim poen za Srbiju – rekla je Jankovićeva novinarima posle žreba.
-U Beograd sam stigla juče u četiri ujutro i imam dan i po da se adaptiram. Ne osećam se najbolje, nisam spavala, ali me ipak najviše brine povreda ruke. Profesionalac sam, igram na mnogim turnirima, ali nije prijatno kada igrate pod bolovima, jer tada ne razmišljate o protivniku nego o povredi – dodala je. Sedma teniserka sveta je rekla da će u sutrašnjem duelu morati da se osloni na svoj talenat. 
“Na teren uvek izlazim sa osmehom na licu, ali kada sam povređena, nisam zadovoljna. Ali igram za svoju zemlju, i daću sve od sebe. Nije mi prvi put da se oslonim na svoj talenat. Mislim da će talenat sutra odigrati veliku ulogu – kroz osmeh je rekla Jankovićeva. 
Ona će pre sutrašnjeg duela dobiti nagradu „Srce“ koja se dodeljuje teniserkama za požrtvovanje i borbenost u igri za nacionalni tim u Fed kupu. 
Bojana Jovanovski, 117. teniserka sveta, rekla je da bez pritiska ulazi u meč sa Hantuhovom, 23. igračicom na WTA listi.
-Pokušaću da odigram najbolje što mogu, da budem opuštena i igram svoju igru.Ne želim da se opterećujem njenom povredom. Imam malu pozitivnu tremu, ne osećam pritisak. Možda će ona ući opuštenije u meč, da misli da će lako da pobedi. Hantuhova će biti pod pritiskom jer ima šta da izgubi – rekla je Jovanovski.
Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je da se nada uspehu protiv Slovačke i dodao da bi mogao da promeni sastav tima u dublu.
-Daćemo sve od sebe, nadam se uspehu. Posle nedeljnih mečeva u singlu videćemo u kakvom su stanju teniserke i moguće je da ćemo napraviti korekciju – rekao je Vraneš.
Slovačka teniserka Danijela Hanuthova, koja je kao i Jankovićeva povređena i sa mnogo problema doputovala u Beograd, rekla je da je Slovačka došla u glavni grad Srbije da pobedi. 
Ona je posle turnira u Čarlstonu, na kome je povredila rame, otišla na lekarske preglede i neće potpuno spremna ući u duel sa Srbijom.
-Mnogo sam umorna, pokušću da se opustim i odmorim. Ponosna sam što ću igrati za svoju zemlju, maksimalno ću se truditi. Ovde smo došle da pobedimo, daćemo sve od sebe – rekla je Hantuhova. 
Hantuhova je rekla da nikada nije gledala sutrašnju protivnicu i istakla da je dobra odluka da se meč igra na šljaci.
-Nisam gledala Bojanu Jovanovski, ali spremiću se najbolje što mogu. Nije važno da li igram prvi ili drugi meč, samo da ne igram rano ujutro. Mislim da šljaka odgovara svima, pošto smo u sred sezone turnira koji se igraju na toj podlozi. Svi mečevi su ‘otvoreni’, nikad se ne zna – rekla je ona. 
Selektor Slovačke Matej Liptak rekao je da je zadovoljan što je njegova selekcija konačno u punom sastavu, ali nije želeo da prognozira pobednika.
-Obe ekipe su se juče okupile. Problem za pojedine teniserke biće adaptacija, ali u istoj smo situaciji. Videćemo šta će se dešavati na terenu – rekao je Liptak i dodao da se nije konsultovao sa sunarodnikom Marjanom Vajdom, trenerom Novaka Đokovića, oko predstojećeg duela.
Povezana vest:  Janković u drugom kolu turnira u Gvangžuu