dejan vranes nis

FED CUP 2014

Vraneš: Bušar je bila nepremostiva prepreka

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je danas da je Evženi Bušar za njegove igračice bila nepremostiva prepreka i da je dubl meč trebalo da bude odlučujući. 
-Zasluženo su pobedile Kanađanke, Bušar je bila nepremostiva prepreka za moj tim. Međutim, to nije bila naša kalkulacija u ovom meču i nije bio naš cilj da pobedimo bušar, već da uzmemo dva poena na njihovoj drugoj tabli – rekao je Vraneš posle susreta. 
Kanada je u prvom kolu Svetske grupe dva pobedila Srbiju u Montrealu sa 3:1, a odlučujući poen Kanađankama donela je Bušar pobedom nad Vesnom Dolonc od 2:0. U poslednjem meču duela između Kanade i Srbije, srpski dubl Nina Stojanović i Jovana Jakšić pobedile su Gabrijelu Dobrovski i Šeron Fišman sa 2:1 (2:6, 6:3, 10:8). 
Vraneš je kazao da je Srbija bila nadomak svog cilja, ali da je nedostajalo sreće. 
-Mislim da je Dolonc juče bila blizu pobede nad Voznijak… I da je ona uspela da pobedi, mislim da bismo možda došli na 2:2 i da Bušar ne bi odigrala tako samouvereno danas. Realan rezultat je bio 2:2, a onda je dubl trebao da odlučuje, gde je sve moguće. Bez obzira što su bili favoriti, mislim da naša kalkulacija nije bila nerealna, ali to je sport – kazao je Vraneš. 
On je kazao da nema šta da zameri igračicama, i da se ekipa okreće meču plej-auta Fed kupa. Srbija će protivnika za opstanak u Svetskoj grupi dva saznati u sredu, kada će se održati žreb.

Povezana vest:  Krajinoviću drama protiv Baene za treće kolo Rolan Garosa