novak djokovic 33

Đoković lako do četvrtfinala Dubaija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju pošto je večeras u osmini finala savladao Španca Roberta Bautistu Aguta sa 2:0 u setovima – 6:1, 6:3. Branilac titule očekivano i lako je zabeležio drugu pobedu nad 51. teniserom sveta u isto toliko dosadašnjih duela.
Đoković je bio superioran najvećim delom susreta, a posebno je dominirao u prvom setu, kojeg je dobio za samo 23 minuta.
Agut je nešto čvršći otpor pružio samo u nastavku borbe. Držao se u prva četiri gema, a kada je Srbin brejkom poveo sa 3:2 od daljeg otpora nije bilo ništa.
Đoković je nastavio u pobedničkom ritmu, na protivnički servis stigao do prednosti od 5:2 i potom rutinski okončao duel nakon 59 minuta igre iskoristivši drugu meč loptu.
U borbi za polufinale Đoković se sastaje sa Rusom Mihailom Južnjim, koji je ranije danas savladao Britanca Džejmsa Vorda sa 6:1, 7:6 (7:3).
Južnji trenutno zauzima 15. mesto na ATP listi, a srpski teniser je od dosadašnjih devet međusobnih okršaja dobio šest.
Turnir u Dubaiju, kojeg je Đoković osvojio 2009, 2010, 2011. i 2013. godine, igra se za ukupan nagradni fond od 1,9 miliona dolara.

Povezana vest:  ATP TORONTO, Đoković i Nadal u dublu u noći između ponedeljka i utorka