jovanovski_prvi_mecFED KUP
Hantuhova bolja od Bojane Jovanovski
Daniela Hantuhova donela je izjednačujući bod reprezentaciji Slovačke u meču za opstanak u Svetskoj A grupi Fed kupa, pošto je savladala srpsku teniserku Bojanu Jovanovski sa 6:2, 6:2.
Mlada srpska teniserka, trenutno 117. na WTA listi, dobro je počela meč i povela sa 1:0 u prvom setu. U drugom gemu Jovanovski je propustila čak tri brejk-lopte za vođstvo od 2:0.
Hantuhova, koja trenutno zauzima 23. mesto na WTA listi, od tog trenutka preuzela je potpunu kontrolu na terenu. Posle 2:2 u gemovima, u petom gemu napravila je brejk za 3:2, a potom je u sedmom gemu ponovo oduzela servis Jovanovskoj za 5:2. U osmom gemu preostalo joj je samo da na svoj servis okonča set.
hantuhova_prvi _mecJovanovski je na početku drugog seta pružila otpor Hantuhovoj, ali je Slovakinja ponovo u petom gemu uspela da napravi brejk i povede sa 3:2. Do kraja drugog seta slovačka teniserka još jednom je oduzela servis našoj igračici i na ubedljiv način došla do pobede.
Hantuhova u prvom sutrašnjem meču igra protiv Jelene Janković, zatim se sastaju Jovanovski i Magdalena Ribarikova, a u petom meču igraće parovi.
Opstanak u Svetskoj A grupi FED kupa obezbediće reprezentacija koja prva dođe do tri pobede.
Povezana vest:  EKIPNI ŠAMPION SRBIJE ZA 2015 (SENIORI) - TK CRVENA ZVEZDA