novak djokovic indi

Đoković: Pad koncentracije;Janković: Pronašla sam način

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da ne sme više da dozvoli pad koncentracije u igri kakav se dogodio na turniru u Indijan Velsu, u meču protiv Alehandra Gonsalesa, u kome je pobedio posle tri seta.
Drugi teniser sveta Đoković sinoć se plasirao u osminu finala turnira u Indijan Velsu, pošto je pobedio 91. na ATP listi Gonsalesa sa 2:1 u setovima (6:1, 3:6, 6:1). Pre turnira u Indijan Velsu, Gonsales nikada nije pobedio u jednom meču na ATP turniru, a u prva dva kola ostvario je pobede u tri seta, oba puta posle taj-brejka. 
-Bez razloga sam mu dozvolio da osvoji drugi set. Dobro sam odgovorio u trećem setu, ali ne smem više sebi da dozvolim ovakve padove u koncentraciji, u mečevima na ovakvom nivou – rekao je dvostruki osvajač Indijan Velsa Đoković. 
Drugi igrač sveta dodao je da je dolazak na velike turnire novih, mladih igrača dobra stvar za tenis. 
-Bilo mi je potrebno malo vremena da se na to naviknem. Imate nova lica i igrače koji mogu da igraju protiv najboljih i to je dobro za sport. Takođe, to nas tera da radimo jače i da napredujemo pokušavajući da podignemo igru na viši nivo – rekao je Đoković.
Srpski teniser će u osmini finala igrati protiv Marina Čilića iz Hrvatske, koji je u dva seta, 6:4, 6:3, pobedio Španca Tomija Robreda. 
Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale pošto je pobedila Dankinju Karolinu Voznijacki sa 6:3, 6:1. Ona će za plasman u polufinale igrati s Poljakinjom Agnješkom Radvanskom, koja je pobedila Francuskinju Aliz Korne sa 7:5 i 6:3. 
-Pronašla sam svoj način, svoj ritam, dobro sam udarala lopticu I kontrolisala poene. Nisam joj dozvolila da igra onako kako zna. To je veoma važno – rekla je osma teniserka sveta. 
Jankovićeva je tako prekinula niz od pet poraza protiv 12. Teniserke sveta. Ona se oporavlila od povrede leđa koju je zadobila početkom nedelje. 
-Izašla sam na teren i nisam znala kako ću se osećati, da li će mi pokreti biti ograničeni ili da li ću moći da igram svoju igru. Ali, to sam uradila i bila sam iznenađena – rekla je Jankovićeva. 

Povezana vest:  Povratak Zvezde na ekipni tron Srbije