novak djokovic 1 dan

Đoković: Resetovao sam se posle prvog seta

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, posle jutrošnje pobede protiv Hrvata Marina Čilića u osmini finala Indijan Velsa (1:6, 6:2, 6:3), rekao je da je verovao u preokret, uprkos katastrofalnoj igri u prvom setu.
Đoković je u tom periodu prepustio rivalu dva svoja servis gema i osvojio samo tri poena iz riterna.
-Bio sam mentalno smiren, bez obzira na lošu igru. Čilić je igrao sjajno, bio agresivan, neverovatno brz i precizan. Nisam mogao da napravim mnogo i bio sam primoran da se povučem – rekao je Đoković posle meča, a prenosi zvanični sajt turnira
Prema njegovim rečima najvažnije je to što je uspeo brzo da zaboravio prvi set.
-Drugi set bio je sasvim nova priča, resetovao sam se i rekao sebi da meč tek počinje. Vrlo dobnro sam odigrao i u trećem. Nadam se da ću u nastavku turnira moći da zadržim taj intenzitet – poručio je Đoković, koji je dobio i osmi međusobni duel sa Čilićem
Njegov rival u četvrtfinalu biće Francuz Žilijen Beneto, koga je dobio u svih šest prethodnih mečeva.
Dvostruki šampion Indijan Velsa prokomentarisao je činjenicu da su se među osam najboljih od Top 10 igrača našli samo on i Rodžer Federer, četverostruki šampion.
-Moramo da prihvatimo činjenicu da ostali napreduju i žele da pobede najbolje igrače. To je razlog zašto treniramo naporno, takmičimo se sa svima i želimo da ostanemo na vrhu. Teško je ostati na vrhu, ali sa druge strane to je dobro za tenis, imati različita lica kao pobednike turnira – zaključio je Đoković.

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS, SERIA 1.000, Troicki prvi u četvrtom kolu