jovanovski_drugi_mec_1FED KUP
Jovanovski: Izdržala sam jer sam igrala za Srbiju
Srpska teniserka Bojana Jovanovski izjavila je posle meča da je pobedu nad Magdalenom Ribarikovom ostvarila zahvaljujući ogromnoj motiovaciji i želji da za Srbiju osvoji izjednačujući poen, kojim je naša selekcija ostala u igri za opstanak u Svetskoj A grupi Fed kupa.
-Odigrala sam izvanredno zato što sam igrala za Srbiju – izjavila je posle meča Jovanovski.
Srpska teniserka je tokom čitavog meča pokazala veliku borbenost, kao i snagu i preciznost udaraca sa osnovne linije.
Razornim forhendima Jovanovski je u prvom setu skoro pregazila Ribarikovu, da bi u nastavku meča slovačka teniserka došla do daha i prednosti od 2:0.
-Znala sam da samo bez kalkulacija mogu da dođem do pobede. Zato sam i u nastavku meča igrala verujući u sebe i osluškujući sjajnu beogradsku publiku, koja me je podržavala od početka do kraja bez predaha – izjavila je Jovanovski, koja je posle prednosti Slovakinje od 2:0 nanizala četiri gema zaredom.
Ribarikova je za trenutak uspela da se oporavi, pa je posle prednosti Jovanovski od 5:3 došla do izjedančenja.
Bojana Jovanovksi, koja je 31. decembra napunila tek 18. godina, izdržala je i taj pritisak i uspela da uzvrati brejkom za vođstvo od 6:5, ali je Slovakinja ipak uvela set u taj brejk. Jovanovski je tada prikazala najbolju igru i potpuno zasluženo stigla do svoje najvrednije pobede u karijeri.
Duel za opstanak u Svetskoj A grupi Fed kupa biće odlučen u dublu. Za Srbiju igraju Jelena Janković i Jovanovski, a za Slovačku Danijela Hantuhova i Ribarikova.
Povezana vest:  ROLAN GAROS, Zimonjić bez finala u konkurenciji muških dublova