novak djokovic 33

ATP INDIAN VELS

Izner: Đoković je zaslužio pobedu

Ističući da je imao dobru nedelju, da bi voleo da igra u finalu turnira u Indijan Velsu, Amerikanac Džon Izner je posle poraza od najboljeg sprskog tenisera Novaka Đokovića istakao da je Novak, ipak, zasluženo pobedio.
-Jesam razočaran, imao sam svoje šanse, ali on je igrao dobro kada je to bilo najvažnije. Apsolutno je zaslužio da pobedi – rekao je Izner posle meča koji je trajao dva i po sata i u kojem je u drugom setu napravio neverovatan preokret.
Đoković je dva puta servirao za meč, ali je Izner oba puta napravio brejk, i onda u taj brejku stigao do izjednačenja.
U trećem setu, međutim, na terenu je postojao samo srpski teniser. Zahvaljujući, pre svega, mentalnoj snazi Đoković je demolirao suparnika prepustivši mu samo jedan gem. Na kraju, ukupnim rezultatom 7:5, 6:7 (2-7), 6:1 stekao pravo da se bori za 42. titulu u karijeri, a 17. na turnirima Masters serije 1000.
-Dobro sam riternirao i imao mnogo prilika u njegovim servis gemovima. U drugom setu propustio sam dve šanse da završim meč, jer sam loše odigrao dva gema na svoj servis. U taj brejku on je bio fantastičan. Prosto, kada dođete u taj brejk sa Iznerom, niste favorit. Samo sam pokušao da ostanem mentalno jak posle gubitka tog seta i uspeo u tome. Odlučujući set odigrao sam sjajno – zaključio je srpski teniser.
Đoković će u finalu igrati protiv Švajcarcka Rodžera Federera koji je prethodno pobedio Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine sa 6:3, 6:1.
Biće to njihov 33. međusobni duel, a u poslednjem, odigranom pre nekoliko dana u Dubaiju pobedio je Švajcarac sa 2:1 u setovima. Trenutni rezultat je 17:15 za Federera. 
U Indijan Velsu igrali su u polufinalu 2011. godine i tada je Đoković bio uspešniji. Godinu dana kasnije, u finalu Sinsinatija bolji je bio Federer i tada je poslednji put osvojio turnir iz Masters serije 1000. Švajcarac, međutim, ne zna za poraz u finalnim mečevima u Indijan Velsu. Četiri puta je igrao u finalu i sva četiri puta pobedio. Đoković je, pak, od tri finala Indijan Velsa dva dobio, a jedno izgubio.

Povezana vest:  Troicki poražen od Delbonisa, Srbija gubi sa 2:0