Ana Ivanovic RG

Ivanović startovala pobedom u Majamiju

Srpska teniserka Ana Ivanović uspešno je startovala na WTA turniru premijer serije u Majamiju savladavši danas u drugom kolu Amerikanku Lorin Dejvis sa 2:0 u setovima – 6:1, 6:1. Ivanovićeva je na turniru postavljena za 12. nosioca i bila je slobodna u prvom kolu, a startni meč odigrala je u velikom stilu i s lakoćom došla do očekivanog uspeha.
Dejvis, trenutno 55. na WTA listi, bila je bez ikakvih šansi za iznenađenje. Srpkinja je furioznom igrom dobila prvi set za samo 27 minuta, a slično je bilo i u drugom, kada je uz dva brejka povela sa 3:0.
Amerikanka je u nastavku osvojila poen na servis protivnice, ali je to bilo sve što je uspela da uradi. Raspoložena srpska teniserka dominirala je do kraja meča i rutinski okončala borbu nakon nešto više od sat igre.
Ivanovićeva u šesnaestini finala čeka pobednicu duela između Italijanke Flavije Penete i Beloruskinje Olge Govorcove.
Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković postavljena je u Majamiju za sedmog nosioca, slobodna je u prvom kolu, a startni meč igra sutra protiv Amerikanke Varvare Lepčenko. Ženski turnir na Floridi igra se za ukupan nagradni fond od 5,42 miliona dolara, a titulu brani prvi reket sveta, Amerikanka Serena Vilijams.

Povezana vest:  ATP TOKIO, Tipsarević na Zimonjića u dublu u Tokiju