jelena jankovic indi

Janković eliminisana na startu Majamija

Srpska teniserka Jelena Janković završila je učešće već na startu WTA turnira premijer serije u Majamiju pošto je večeras u drugom kolu izgubila od Amerikanke Varvare Lepčenko sa 2:1 u setovima – 6:3, 2:6, 7:6 (7:2).
Jankovićeva je kao sedmi nosilac bila slobodna u prvom kolu, a duel protiv 49. teniserke sveta izgubila je posle neizvesne borbe, uz mnogo uzbuđenja i preokreta.
Posle opuštenije igre na početku susreta i izgubljenog prvog seta, najbolje rangirana srpska teniserka u nastavku se prenula i zaigrala kao preporođena.
Drugi set dobila je dominantnom igrom sa tri brejka zaredom i tako nastavila u trećem, pa se činilo da će rutinski odraditi posao kada je povela sa 5:1.
Međutim, Jankovićeva kao da je „morala“ da zakomplikuje situaciju, dopustivši Amerikanki četiri uzastopna poena za izjednačenje na 5:5. To je potpunosti uzdrmalo samopouzdanje srpskoj teniserki, jer joj je kasnije u taj-brejku pala koncentracija, što je Lepčenko umela da kazni i zasluženo izbori trijumf nakon dva i po sata igre.
Bio je ovo drugi međusobni okršaj Srpkinje i naturalizovane Amerikanke, rođene u Taškentu, a Jankovićeva nije uspela da se revanšira za poraz iz 2012. godine na Rolan Garosu.
Amerikanka u šesnaestini finala igra protiv Ajle Tomljanović iz Hrvatske, koja je pobedila Garbine Muguruzu iz Španije sa 2:1 u setovima.
Plasman u šesnaestinu finala Majamija u četvrtak je izborila Ana Ivanović, a njena naredna protivnica je 20. nosilac, Italijanka Flavija Peneta.
Ženski turnir na Floridi igra se za ukupan nagradni fond od 5,42 miliona dolara, a titulu brani prvi reket sveta, Amerikanka Serena Vilijams.

Povezana vest:  Đoković: Protiv Ferera očekujem visok kvalitet tenisa