novak djokovic indi 1

Đoković očekivano u šesnaestini finala Majamija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u šesnaestinu finala masters turnira u Majamiju pošto je večeras u drugom kolu savladao Francuza Žeremija Šardija sa 2:0 u setovima – 6:4, 6:3.
Startni meč drugog tenisera sveta, koji je bio slobodan u prvom kolu, protekao je u nezanimljivoj igri bez uzbuđenja, a Đoković je odigrao koliko je bilo potrebno za očekivanu pobedu. Uspeh favorita nijednog trenutka nije dolazio u pitanje, iako je igrao gotovo s pola snage. Šardi, 48. teniser sa ATP liste, trudio se koliko je mogao, međutim, nije imao nikakvih šansi za iznenađenje, pa je poražen i osmi put u isto toliko dosadašnjih okršaja protiv srpskog asa.
Đokovićev protivnik u borbi za osminu finala biće Nemac Florijan Majer, koji je pobedio Hrvata Ivana Dodiga sa 6:3, 6:2. Svih pet dosadašnjih duela pripala su srpskom teniseru. Turnir masters serije na Floridi, kojeg je Đoković osvajao 2007, 2011. i 2012. godine, igra se od 19. do 30. marta za nagradni fond od 5,64 miliona dolara, a titulu brani Britanac Endi Marej.

Povezana vest:  ATP BAZEL, Zimonjić i Nestor u finalu dublova u Bazelu