dejan savic 1

Savić: Rezultat nije bitan; Rađen: Rusi nisu kao nekad

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da u meču protiv selekcije Rusije u okviru kvalifikacija za Svetsku ligu rezultat nije u prvom planu, već uigravanje za predstojeće Evropsko prvenstvo u Mađarskoj.
Srbija je na čelu A kvalifikacione grupe s maksimalnim učinkom, ispred Rusije i Rumunije koje imaju po jednu pobedu i dva poraza.
-Taj meč rezultatski nije bitan i to ne pričam kao alibi. Mi smo već obezbedili plasman na završni turnir Svetske lige, a najbitnije je da se svi skupimo u najjačem sastavu. Drago mi je što se predstojeći meč igra u Kragujevcu i to je jako bitno za vaterpolo. Srbija je previše igrala u Novom Sadu i Beogradu, pa reprezentaciju želimo da predstavimo i u drugim gradovima. Kragujevačka publika je, zbog Radničkog, navikla na vrhunski vaterpolo i očekujem veliki odziv publike – rekao je Savić u TC Ušće na predstavljanju izložbe „Aleja trofeja“.
On smatra da je vaterpolo sport „u kojem se trofeji brzo zaboravljaju“ i da se konstantno teži ka novim ciljevima.
-Nikada se ne prisećamo naših uspeha, a mnoštvo trofeja je zalog za budućnost. Nadam se da će ih u narednom periodu biti još više. U suštini naša zemlja lako zaboravlja uspehe vaterpolista. Svaka druga nacija ima veliki motiv da nas pobedi i moramo da težimo večitom radu i usavršavanju – naveo je Savić.
Reprezentativac Nikola Rađen izrazio je zadovoljstvo što on i drugovi iz nacionalnog tima sutra kreću sa novim pripremama i dodao da očekuje trijumf nad Rusijom.
-Znamo naše ciljeve i idemo na pobedu. Već smo igrali sa njima u Rusiji, kvalitet njihovog vaterpola nije na nekadašnjem nivou. Propustili su prethodna tri olimpijska ciklusa i to je velika šteta za rusku reprezentaciju. Međutim, sigurno je da se Rusi neće unapred predati, ali sve zavisi od nas i igraće onoliko koliko im dopustimo – zaključio je Rađen.
Utakmica poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsku ligu između vaterpolista Srbije i Rusije biće odigrana u utorak od 19 sati na bazenu SC Park u Kragujevcu.

Povezana vest:  Srbija ubedljiva protiv Rumunije