partizan grupna bazen par seg

Soro: Uprkos teškoćama, Partizan uvek ide na titulu

Golman vaterpolista Partizana Slobodna Soro najavio je danas pohod na titulu prvaka Evrope, iako su crno-beli, prema mišljenju mnogih, autsajderi na predstojećem fajnal-siksu Lige šampiona u Barseloni.
-Svi znamo šta Partizan predstavlja u vaterpolu, to je najtrofejniji svetski klub. Jedno je sigurno, u kakvim god da je teškoćama i bez obzira da li je favoriti na papiru ili ne, Partizan uvek ide na pobedu. Tako će biti i u Barseloni, idemo da pokušamo da pobedimo i plasiramo se u polufinale, a onda i da napravimo najbolji mogući rezultat i probamo da osvojimo još jednu evropsku titulu – rekao je Soro na konferenciji za novinare na Banjici.
Trener Partizana Vlada Vujasinović malo je „spustio loptu“ i istakao da je sam plasman na završni turnir veliki uspeh.
-Uprkos svim teškoćama izdržali smo, momci su pokazali veliku mobilnost ove sezone u kojoj su verovatno dali najviše na treninzima. Ostao nam je završni turnir koji doživljavamo kao nagradu za veliki rad i trud – rekao je Vujasinović.
On veruje da će njegov tim biti spreman da iskoristi svaku šansu, ukoliko se ukaže protiv italijanskog Pro Reka.
-Znamo dobro koji su nam limiti, na papiru smo najverovatnije na poslednjem mestu, odigraćemo najbolje što umemo i videćemo za šta će to da bude dovoljno. Potrebno je da pružimo najbolju partiju u sezoni, ako nam Pro Reko pruži šansu, verujem da ćemo je iskoristiti. Uz malo sreće, verujem da možemo da srpskog polufinala, koje bi bilo veliki uspeh – dodao je Vujasinović.
Kapiten Partizana Miloš Ćuk istakao je da crno-beli ne idu sa belom zastavom u Barselonu, iako su autsjaderi.
-Verujem da možemo da napravimo korak dalje i dođemo do velikog uspeha. Pro Reko je na početku sezone bio skup najvećih zvezda, a u međuvremenu su se uigrali. Čeka nas najteži zadatak ove sezone, ako budemo dosta plivali i mudro igrali, postoje šanse da dođemo do rezultata – poručio je Ćuk.
Prvi čovek kluba Aleksandar Šoštar podsetio je na tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalazi Partizan i zahvalio se svim državnim organima koji su pomogli crno-belima da premoste probleme.
On je ponovio da je plasmana na zavrsni turnir veliki uspeh za klub i da su za to najzaslužniji igrači.
-Da nije tako ne bismo sada sedeli ovde i razgovarali o odlasku u Barselonu. Ipak, mi smo i ovaj put finansije „zatvorili“ tek prošlog četvrtka, to nije normalno za ekipu koja igra na završnom turniru Lige šampiona. U tradiciji kluba je da uvek ide na pobedu, bez obzira na stanje na papiru. Verujem da će od sledeće sezone, ipak doći neka bolja vremena – rekao je Šoštar.
Utakmica se igra u četvrtak od 18 sati, a pobednik tog meča igraće protiv Radničkog iz Kragujevca, koji je osvajanjem prvog mesta u grupi obezbedio direktno učešće u polufinalu. U drugom polufinalnu sastaće se Primorje i pobednik meča Barseloneta – Breša.

Povezana vest:  Srbija pobedila Nemačku i osigurala završni turnir SL