partizan bresa slavljePartizan posle drame u polufinalu Lige šampiona

Vaterpolisti Partizana plasirali su se danas u polufinale Lige šampiona, pošto su u četvrtfinalu pobedili Pro Reko sa 19:18 posle boljeg izvođenja petaraca.
Posle četiri četvrtine rezultat je bio 12:12 (2:3, 3:3, 5:5, 2:1).
Crno-bele do pobede predvodio je Miloš Ćuk sa četiri gola, Gavril Subotić postigao je tri, dok su se po dva puta u listu strelaca upisali Dušan Mandić i Nikola Dedović.
Trener Partizana Vladimir Vujasinović ocenio je da je plasman crno-belih u polufinale Lige šampiona kao „neverovatan uspeh“ kluba.
-Neverovatna pobeda za naš klub, neverovatna pobeda ovih momaka! Dobili smo protivnika koji je izuzetno jak… Jači je ne samo od našeg tima, već i od drugih ekipa. Sjajno smo danas odigrali od početka do kraja i u igri smo bili izuzetno ravnopravan protivnik – rekao je Vujasinović posle meča.
-Nama su svi govorili, a i mi smo to sami znali, da imamo budućnost, da smo mlada ekipa, ali mislim da će oni vrlo brzo dostići vrhunski nivo igranja… Zapravo oni su to danas pokazali protiv znatno iskusnijih i jačih ekipa – dodao je on.
Partizan će se u polufinalu, sutra od 18.00 sastati sa Radničkim iz Kragujevca, koji je posle grupnu fazu takmičenja završio na prvom mestu i direktno se plasirao u polufinale.
-U polufinalu očekujem da ekipa nastavi ovim putem, kao i danas, da ne razmišljaju o pobedi, porazu, igračima Radničkog, već o svom zalaganju. Da pruže maksimum, da ih srce nosi i da budu koncentrisani na sebe. Verujem u njih i oni to zaslužuju – rekao je šef stručnog štaba Partizana.
Vujasinović u polufinalu, zbog crvenog kartona protiv Pro Reka, niće imati priliku da predvodi ekipa, pa će tu ulogu preuzeti njegov pomoćnik Miloš Ćirić.
-Verujem, kao što sam verovao da ćemo se plasirati na fajnal-siks u Barseloni i pobediti Pro Reko, da ćemo i savladati Radnički… Nema razloga za suprotno. Nadam se da će moj zamenik imati više sreće od mene protiv Radničkog – rekao je Vujasinović.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Selektor SAD: Vaterpolo turnir u Londonu najneizvesniji ikad