perovic cgPerović: Cilj polufinale i medalja

Cilj vaterpolo reprezentacije na finalnom turniru Svetske lige u Dubaiju biće polufinale i jedna od medalja, kazao je selektor Ranko Perović.
Crnogorski vaterpolisti otputovali su danas za Dubai, koji ce od 16. do 21. juna biti domaćin završnog turnira Svetske lige.
Na turniru će ucestvovati osam selekcija, podeljenih u dve grupe.
Crna Gora ce igrati u A grupi sa Brazilom, Srbijom i Kinom, dok su rivali u B grupi Sjedinjene Američke Države, Mađarska, Kanada i Australija.
Perović je podsetio da crnogorska selekcija na takmičenje ne putuje u najjačem sastavu, ali da ima kvalitet za finale.
-Naš cilj je da se domognemo polufinala i da uzmemo jednu od medalja. Imamo debitanata, malo je ekipa nepoznanica, nije najjača. Bez obzira mislim da i sa ovom ekipom možemo do finala – rekao je Perović u izjavi za zvanicni sajt Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.
On je kazao da je zadovoljan odradenim u pripremnom periodu, navodeći da je u poptpunosti ispunjen plan.
-Nekoliko povređenih igrača smo poštedeli, oporavljaju se i na dobrom smo putu da se izleče. Ostali su radili naporno, nesu se štedeli. Odigrali smo dve utakmice sa Nemcima, to je dobro izgledalo i sve u svemu zadovoljan sam odrađenim – rekao je Perović.
On je podsetio da u Dubai neće putovati Aleksandar Ivović, Saša Mišić i Nikola Janović.
-Nikola Janović nije bio u kombinacijama za Svetsku ligu, Ivović i Mišić imaju lakše povrede tako da nesam hteo da rizikujem, jer ne bi imali vremena da se oporave za Evropsko prvenstvo. Verujem da ce se oni u potpunosti oporaviti do Budimpešte, jer nam je to prioritet – rekao je Perović.
On je, komentarišući prvi duel sa Brazilom na startu turnira, kazao da je Crna Gora kvalitetnija i da bi sve osim pobede bilo veliko iznenađenje.
-Što se tiče duela drugog kola sa Srbijom, to će biti, teška i neizvesna utakmica – rekao je Perović.
Duel sa Brazilom na programu je 16. juna u 18 sati i 30 minuta.
Dan kasnije crnogorski vaterpolisti igraće sa Srbijom (17.10), dok je meć sa Kinom zakazan za 18. jun u 18 sati i 30 minuta.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA NIŠ, Održana Druga sednica Izvršnog odbora