savic cz voj

Srbija bolja i od Crne Gore

Vaterpolisti Srbije zabeležili su i drugu pobedu na završnom turniru Svetske lige, pošto danas su u Dubaiju pobedili Crnu Goru sa 14:5 (3:0, 2:0, 5:1, 4:4). U redovima Srbije, koja je juče pobedila Kinu, najefikasniji su bili Dušan Mandić sa pet golova i Duško Pijetlović sa tri. 
-Rezultat je visok, odigrali smo neverovatnu odbranu posebno u tri četvrtine. Nisu imali rešenja, tražili su igru koja im nije donela rezultat. Još smo teški kao i oni. Nema euforije, ovo su samo pripreme za Evropsko prvenstvo. Ovakav rezultat ništa ne znači, čvrsto smo na zemlji – rekao je selektor Srbije Dejan Savić. 
Vaterpolista Filip Filipović kazao je da današnja utakmica nije realan odnos snaga dve reprezentacije. 
-Mi smo iskoristili svoje šanse oni ništa od toga. Dobra odbrana je važna. Sutra imamo teži dan zbog jakih treninga. Ovde treniramo i hoćemo da odradimo utakmice i probamo da plasmanom u finale obezbedimo Svetsko prvenstvo – kazao je Filipović. 
Sidraš Duško Pijetlović je naveo da ga, posle današnjeg meč, najviše raduje dobra igra u odbrani. 
-Ništa drugo nije bilo važno. Nema još prave forme. Zadovoljan sam, imali smo 10:1. Da li su kalkulisali ne znam, ali to me ne zanima. Idemo do kraja i sada smo na dobrom putu – dodao je Pijetlović.

Povezana vest:  EVROINTER, Eger izgubio od Honveda

Isto misli i Dušan Mandić. 
-Zadovoljan sam i prijatno iznenađen odbranom. Držali smo jednu sjajnu ekipu na jednom golu tri četvrtine. Napad nam je išao jer smo samopouzdanje dobili u odličnoj odbrani – rekao je Mandić. 
Srbija se sutra u Dubaiju sastaje sa Brazilom.