dejan savic 1

Savić: Odbrana je bila dobra, držimo nivo

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić rekao je večeras posle pobede nad Australijom i plasmana u finale Svetske lige da je ekipa odigrala veoma dobro u odbrani i kritikovao suđenje.
-Čudno suđenje. Dozvoljava se rvanje, ne znam čemu to vodi. Videlo se to u poslednje dve utakmice. Protiv Australije je odbrana delovala dobro ali uvek, obzirom na stadijum priprema očekujem i mali pad. Važno mi je da održavamo jedan sasvim dobar nivo. U finalu će se sastati svetski prvak protiv evropskog šampiona. Mađari su u najjačem sastavu i po prikazanom smo zasluženo finalisti – rekao je Savić za sajt VSS posle meča u Dubaiju.
Srbija je u polufinalu završnog turnira Svetske lige savladala Australiju sa 12:5, a Mađarska selekciju Crne Gore sa 10:8.
-Odbrana je odlučila i to ohrabruje. Ostalo nam je još malo snage i sve ćemo učiniti da pobedimo. Ime rivala u finalu nije bitno ali znamo ko su i kako se igra sa Mađarima. Nema imperativa, osvojili smo toliko Svetskih liga. Pokušaćemo još jednom – rekao je petostruki strelac na današnjem meču Filip Filipović.
Njegov saigrač Nikola Rađen istakao je da je važno za Srbiju da u finalu nastavi sa dobrim partijama u duelima sa Mađarskom.
-Bilo bi dobro da pobedimo Mađare i zadržimo kontinuitet uspeha sa njima. To je važno i zbog Evropskog prvenstva u Budimpešti, gde ćemo se boriti za medalju sa njima. I na kraju, visina novčane nagrade nije zanemarljiva – zaključio je Rađen.
Sutrašnje finale Svetske lige igra se u Dubaiju od 16.30 po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije i Hrvatske odigrali nerešeno