IvovicAleksandar2EP MAĐARSKA 2014

Crna Gora ubedljiva protiv Rusije

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobedila je danas Rusiju 15:7 (5:1, 3:2, 4:2 i 3:2), u utakmici drugog kola A grupe Evropskog prvenstva u Budimpešti.
Crnogorski vaterpolisti upisali su drugi trijumf, nakon što su juče na startu šampionata savladali Grčku 11:6. Rusija je doživela i drugi poraz, nakon što je juče izgubila i od Italije 13:6.
Izabranici selektora Ranka Perovića opravdali su ulogu favorita, a sve dileme oko pobednika rešili su već u prvoj četvrtini, u kojoj su stekli prednost od četiri gola (5:1).
Razlika je početkom druge četvrtine iznosila pet (6:1), u finišu treće osam (11:3), dok je sredinom poslednjeg jela meča bilo i devet golova (15:6).
Najefikasniji u pobedničkoj selekciji bili su Filip Kkikovac i Aleksandar Ivović sa po tri gola, po dva postigli su Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković i Mlađan Janović, a po jedanNikola Janović, Uroš Cucković i Predrag Jokić.
U ruskoj selekciji najbolji je bio Vladislav Timakov sa tri, dva gola postigao je Konstantin Stepanjuk, a po jedan Dimitri Kolod i Roman Šepelev.
Uspešni u A grupi bili su i vaterpolisti Grčke, koji su ranije danas pobedili Gruziju 15:6.
Za 16 sati zakazan je duel Italije i Rumunije.
Crna Gora ce u trećem kolu, u četvrtak, igrati sa Rumunijom (19.00).
Novu pobedu u B grupi, ostvarila je Srbija, koja je danas bila bolja od Nemačke 12:7.
Hrvatska će u 19 sati igrati sa Španijom, dok ce sat i po kasnije početi duel Mađarske i Francuske.

Povezana vest:  Savić: Nismo strahovali za konačan ishod