srbija bazenPaunović: Cilj je odbrana titule

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Punović rekao je danas da je cilj nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj odbrana titule, koja je osvojena prošle godine u Litvaniji.
Ukoliko Srbija u Mađarskoj bude među šest najboljih timova obezbediće plasman na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu 2015.
-Bilo bi dobro kada bismo imali iste okolnosti kao pred prošli šampionat Evrope, gde nisu bila velika očekivanja i pritisak javnosti. Želimo da gledamo od meča do meča, što je bio model prošsle generacije. Cilj je pobeda protiv Ukrajine, koja nam verovatno obezbeđuje plasman na Svetsko prvenstvo, a posle toga želimo plasman u polufinale. Konačan cilj je odbrana titule Evropskog prvenstva – rekao je Paunović u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama.
Srbija će prvi meč na EP igrati protiv Ukrajine 19. jula u Đeru, potom slede utakmice protiv Nemačke (22. jula) i Bugarske (25. jula).
-Igrali smo prošle godine protiv Ukrajine na turniru „Stevan Ćele Vilotić“ i lako smo ih pobedili sa 2:0, iako smo dobar deo meča imali igrača manje. Od tada su Ukrajinci dosta izmenili sastav, pojačali su se, a koliko su jaki govori činjenica da su pobedili Englesku u kvalifikacijama u gostima. Nemci su apsolutni favoriti u grupi, ali verujem u naš tim – naveo je Paunović.
On je istakao da na raspolaganju trenutno ima samo 16 igrača, ali da očekuje da će se selekciji uskoro priključiti još fudbalera.
-Ima dosta nejasnih stvari, Miloš Veljković je prvo dobio dozvolu Totenhema da nam se priključi, ali se situacija zakomplikovala. Slično je sa Sergejem Milinković-Savićem, gde Genk otežava njegov dolazak. Do 18. jula ćemo čekati njih dvojicu i nadam se da će nam se priključiti. Drago mi je što mogu da računam na sve fudbalere iz domaćih klubova i na tome sam im zahvalan. Izašli su nam u susret, iako se EP igra u nezgodnom terminu – rekao je Paunović.
Kapiten omladinske reprezentacije Srbije Nemanja Maksimović rekao je da nacionalni tim nema opterećenje u pohodu ka odbrani titule prvaka Evope.
-Ne opterećuje nas uspeh prethodne generacije, jer je ovo nov tim i ićićemo korak po korak. Očekivanja su najviša, želimo da odbranimo titulu, ali razmišljamo samo o pobedi na premijeri protiv Ukrajine – kazao je Maksimović.
Evropsko prvenstvo za igrače ispod 19 godina održaće se u Mađarskoj od 16. do 31. jula.

Povezana vest:  Srbija pobedila SAD na otvaranju Volvo kupa