dejan savic (2)EP MAĐARSKA 2014
Savić: Čestitam Mađarima, ponovili smo slabosti

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić čestitao je selekciji Mađarske na pobedi, istakavši da je trijumfovala potpuno zasluženo.
U derbiju 3. kola prvenstva Evrope u Budimpešti Mađarska je večeras slavila protiv Srbije rezultatom 8:6.
-Ponovili smo neke slabosti i to nam se osvetilo. Ni napad nije bio na nivou, uz nekoliko katastrofalnih grešaka u odbrani. Ostaje nam da to popravimo, da učinimo sve da se vratimo na željeni nivo. Mnogo moramo da popravimo u igri, sada nam predstoje još bitniji mečevi – izjavio je Savić posle utakmice.
Filip Filipović je dodao da „ne može da se dobije kada se ovoliko puta promaši“.
-Stvarali smo neke prilike, ali šutirali i iz neizrađenih akcija, bili brzopleti. Ovo je sportski šamar koji ne treba tragično da se shvati. Nismo mogli da repriziramo Dubai, da dobijemo odmah u prve dve četvrtine, to je bilo nemoguće. Ostaje nam da se skupimo i odigramo naredne dve utakmice kako treba, da uklonimo nervozu koja je bila večeras izražena – kazao je Filipović navodeći „možda je i bolje ovako“.
-Nisam nezadovoljan, možda je ovo stiglo u pravom trenutku. Nije tragedija i ne treba da paničimo – poručio je Filipović.
Kapiten Živko Gocić takođe je priznao da su Mađari zasluženo trijumfovali i da su bili bolji.
-Mi smo bili stegnuti za ovakvu utakmicu, a oni odlični sa igračem manje. Deker je sjajno branio, sprečio nas da ostvarimo bolji rezultat. Ovo je bila bitna utakmica, ali ne odlučujuća. Imamo još dva meča i sa pobedom ulazimo u borbu za medalju, a to je naš cilj. Čestitam Mađarima. Bili smo oslabljeni posle iskljueenja Prlainovića, jednog od najboljih na svetu. To ne umanjuje pobedu rivala, dižemo glavu i idemo dalje – zaključio je Gocić.
Srpski vaterpolisti u 4. kolu B grupe prvenstva Evrope igraju u subotu od 16 sati protiv Hrvatske.

Povezana vest:  Odlično drugo poluvreme za pobedu srpskih vaterpolista u Francuskoj

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES