dejan savic (2)

Savić: Biće tvrdo, neizvesno do samog kraja

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da očekuje neizvestan meč protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu i istakao da njegova ekipa mora da bude agresivnija ukoliko želi da pobedi. Srbija je juče u Budimpešti poražena od Mađarske sa 6:8 u utakmici trećeg kola Evropskog prvenstva. 
-Rizikovali su sa isključenjima i pogodili, jer smo slabo igrali igrača više. Ipak su svetski prvaci, publika je bila velika podrška ali je problem bio u našoj agresivnosti. Ako to pokažemo protiv Hrvata onda bi ishod mogao da bude povoljniji. Njih muči remi sa Španijom jer sada svi želimo poziciju broj dva – kazao je Savić. 
Meč četvrtog kola između Srbije i Hrvatske igra se sutra od 16.00. 
-Pritisak je isti, naše je da odigramo bolje nego u meču sa Mađarskom, a to zavisi od ulaska u meč. Biće tvrdo, neizvesno do samog kraja – dodao je Savić. 
Srbija je protiv Hrvatske igrala 17 puta. Pobedila je devet puta, izgubila sedam, a jedan meč je završen nerešenim rezultatom. 
-Već smo bili u ovakvim situacijama i znamo kako da se vratimo. Protiv Hrvata nam treba ono što nismo imali u duelu sa Mađarima a?? glava i strpljenje. Jedan poraz ništa ne znači ako izvučete pouke. Znamo koliko vredimo, šta želimo na ovom prvenstvu i borićemo se za to – kazao je Filip Filipović. 
Filipović je naveo da očekuje meč sa puno kontakta i brojnim isključenjima. 
-Ne menjaju stil i kada menjaju igrače – dodao je Filipović.
Golman Gojko Pijetlović jedan je od najboljih igrača Srbije u Budimpešti. 
-Voleo bih da nastavim sa ovakvim partijama, ali i da tim bude uspešan. Nije odbrana bila loša u duelu sa Mađarskom, ali je napad bio takav da je junak utakmice bio moj kolega Deker. S Hrvatima će biti neizvesno. Zbog remija sa Španijom njihovo je opterećenje veće. Nama pobeda donosi najverovatnije drugo mesto i verujem da imamo snage za takav rezultat – kazao je Pijetlović. 

Povezana vest:  Udovičić:Partizan-Galatasaraj kad se smire strasti