dejan savic (2)

Savić: Protiv Grka, kao protiv Španaca

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je da je Grčka izuzetno kvalitetan tim i da protiv njih u sutrašnjem četvrtfinalu prvenstva Evrope treba igrati kao protiv Španije.
-Igraju dobro i najavio sam ih kao moguće iznenađenje prvenstva. Kvalitetni su, disciplinovani i za pobedu je potreban pristup kao u meču sa Španijom. Nismo smeli da kiksnemo. Da smo izgubili, sigurno bi neki to iskoristili da potcene snagu vaterpola, kao vrednosti srpskog sporta. Mada je činjenica da smo već 15 godina na ivici i održavaju nas jedino rezultati reprezentacije – rekao je Savić.
On je naglasio da je u meču sa Španijom bio vidljiv napredak u odbrani.
-Fali nam igrač više i trudimo se da i to rešimo. Tražiću od igrača da u duel sa Grčkom uđu kao i u prethodni meč. Četvrtfinale uvek može da poništi sve, tu nema popravnog – upozorio je Savić.
On je naglasio da je u „projekciji uspeha na Olimpijskim igrama u Riju zacrtan kao prvi veliki zadatak ulazak među četiri ekipe na Evropskom prvenstvu.“
-Sada imamo priliku da to ostvarimo, a posle ćemo se boriti da uradimo što je moguće više – rekao je Savić.
Savić je ocenio da reprezentaciji nedostaje Vanja Udovicić, sadašnji ministar sporta i omladine.
-On je bio vođa. Takvog nemamo, ali svaki od ovih igrača zna kako da se ponaša u odlučujućim trenucima. Pitate me za izostanak golova Prlainovića, to je malo čudno jer Prlain igra izuzetno odbranu i odrađuje ogroman posao. Ne gledam igrače kroz brojke i statistike. Nemamo strelca koji se rađa, takav je bio samo Aca Šapić – rekao je Savić.
Živko Gocić je zadovoljan prikazanom igrom protiv Španije.
-Skinuli smo veliko breme s vrata, ali to ne značii da potcenjujemo Grčku. Naprotiv, trebalo je da pobede Italiju, igraju jako dobro. Mi znamo posle Barselone šta znači ispasti u toj rundi takmičenja . Učinićemo sve da prođemo protiv tima koji nema zvezde, ali ima igru – rekao je Gocić.
Filip Filipović najbolji strelac selekcije Srbije sa 13 golova kaže da je Barselona velika škola:
-Ovo je kao finale.Grci su zaista dosta pokazali na turniru. Znamo šta nam je činiti, šta će obradovati naše navijače. Dižemo se iz meča u meč, hvatamo zalet i ne bih voleo da sam u koži tima koji ima Srbiju za rivala – poručio je Filipović.
Srbija i Grčka igrali su do sada 15 puta, Srbija je zabeležila 12 pobeda, remi i dva poraza. Meč između Srbije i Grčke na programu je u sredu od 20,30 časova.

Povezana vest:  Uroš Marović novi predsednik Skupštine VK Partizan