loptaRadnički otputovao u Marsej po plasman u narednu fazu

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca otputovali su danas u Marsej na kvalifikacioni turnir Lige šampiona, a trener Uroš Stevanović istakao je da očekuje dobre partije i plasman u narednu fazu.
-Sve ekipe poseduju određeni kvalitet i svako svakoga može da pobedi, pogotovo što je ovo početni deo sezone i pitanje je koliko su timovi uigrani. OSC je kupio ‘pola’ Egera i Segedina, Marsej je angažovao četiri-pet dobrih pojačanja, Posilipo je standardno treća ekipa u Italiji, dok je Spartak ruska reprezentacija u malom. Sve ekipe su tu negde, na gol razlike – analizirao je protivnike Stevanović.
Prvi rival Radničkog je Marsej, a taj meč igra se sutra od 19 sati.
-Iskoristićemo priliku da što bolje upoznamo rivale, jer ćemo se najverovatnije sa nekima od njih sastati i u narednim fazama takmičenja. Pojačani Mađari su neugodni, što su i pokazali na turniru u Oradei, pobedom na Solnokom. Posilipo je klasična italijanska ekipa, igra savremeni vaterpolo i svakoga može da iznenadi, a ni Marsej neće biti lak protivnik, jer njegovi igrači čine 80 posto reprezentacije – kazao je bek Dušan Marković.
Radnički u petak od devet ujutru igra sa mađarskim OSC-om, a u 18 sa gruzijskim Ligamu?om. U subotu od 20.30 odmeriće snage sa ruskim Spartakom, a u nedelju od 11 sa napuljskim Posilipom.
Plasman u sledeću fazu izboriće pet od šest timova sa turnira.

Povezana vest:  EVROLIGA, Evropski prvak prevelik izazov za Vojvodinu