radnicki ekipa

Radnički pobedio Ligamuš na kvalifikacionom turniru

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pobedili su večeras u Marseju gruzijski Ligamuš sa 15:4 (7:3, 2:0, 3:1, 3:0), u utakmici trećeg kola prve faze kvalifikacija za Ligu šampiona. Radnički je ostvario drugu pobedu na kvalifikacionom turniru u Marseju, posle jučerašnje pobede protiv domaće ekipe od 8:7. Srpski tim je ranije danas izgubio od mađarske ekipe OSC sa 8:4. 
-Krajnji rezultat protiv OSC je bio previsok, pošto smo tokom cele utakmice bili u igri, a u završnici smo primili dva gola. Nismo izdržali sa malim brojem igrača u rotaciji, osetio se i umor jer smo posle prve utakmice u dva sata posle ponoći došli u hotel – rekao je trener Radničkog Uroš Stevanović. 
Radnički sutra od 20.30 igra protiv Spartaka iz Volgorada. 
-Protiv Ligamuša smo ostvarili očekivanu pobedu i okrećemo se Spartaku koji je uz OSC najjača ekipa u grupi, pošto mi nismo kompletni. Očekujem sličnu utakmicu, ali se nadam da će kraj biti srećniji po nas i da ćemo moći fizički da im pariramo – rekao je Stevanović. 
Na kvalifikacionom turniru u Marseju učestvuje šest ekipa, a plasman u drugu fazu kvalifikacija obezbediće najboljih pet. 

Povezana vest:  Pobeda Bečeja u prvoj vaterpolo utakmicu u Smederevu