radnicki ekipa

Stevanović: Ne smemo da potcenimo Partizan

Trener vatrerpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je danas da njegov tim ima imperativ pobede protiv Partizana na startu Regionalne lige, iako respektuje mladu ekipu crno-belih.
-Partizan ima još mlađi sastav u odnosu na prošlu sezonu, sa trojicom seniorskih reprezentativaca, dok su svi ostali omladinski šampioni Evrope. To je mlada i ambicionzna ekipa, koja poseduje kvalitet. Verujem da će kroz izvanredan rad sa trenerom Vujasinovićem i velike utakmice podizati nivo igre da bi na kraju sezone biti konkurentni za trofeje. Imamo imperativ pobede, ali ih ne potcenjujemo – rekao je Stevanović na konferenciji za medije.
On je dodao da je prevashodni cilj Radničkog ove sezone napad na domaće trofeje, prvenstvo i kup Srbije.
-Doveli smo veliki broj novih vaterpolista, koji treba da iskoriste ovu sezonu za svoju afirmaciju. Pred nama je veliki broj utakmica, a ciljevi su nam pre svega vezani za domaće trofeje, koji su nam izmakli u protekle dve sezone. Mislim da ova ekipa može da ispuni naše ambicije – rekao je Stevanović na konferenciji za medije.
Golman Radničkog Stefan Živojinović, koji je nedavno prešao iz Partizana u kragujevački tim, rekao je da će dati sve od sebe da pobedi doskorašnje saigrače.
-Jako mi je drago što sam došao u Radnički, pogotovo što ću opet sarađivati sa trenerom Stevanovićem. Regionalna liga je velika stvar za vaterpolo kod nas i mislim da će doprineti popularizaciji ovog sporta. Prvu utakmicu igramo baš protiv Partizana, u kojem sam proveo 17 godina, i osećanja su mi pomešana pred duel. Ipak, daću sve od sebe da pobedom otvorimo ovo takmičenje – naveo je Živojinović.
Utakmica prvog kola Regionalne lige između Partizana i Radničkog igra se u nedelju od 17.15 na Banjici.

Povezana vest:  Udovičić više nije selektor reprezentacije Srbije