zvezda mornar

Vaterpolisti Galatasaraja odustali od priprema sa Zvezdom

Vaterpolisti Galatasaraja odustali su od puta za Beograd, gde je trebalo do petka da treniraju zajedno sa ekipom Crvene zvezde.
Prvaku Turske, koji se u subotu na Banjici u prvom kolu B grupe Lige šampiona sastaje sa Partizanom, poruceno je da ?nije momenat da sada vežbaju sa crveno-belima?, prenose Vecernje novosti.
Rukovodstvo kluba saopštilo je odluku igračima dan nakon što je u Istanbulu ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković uoči utakmice košarkaške Evrolige između Galatasaraja i crveno-belih.
Boje prvaka Turske brane brojni srpski i crnogorski vaterpolisti (Slobodan Nikić, Mihajlo Korolija, Srđan Aksentijević, Filip Kljajević, Miloš Šćepanović, Mlađan Janović, Vjekoslav Pasković, Nikola Vukčević), a Novosti prenose da su oni, kao i svi turski igrači, potreseni tragičnim incidentom u petak i da izjavljuju iskreno saučešće Ivkovićevoj porodici.
Dodaje se da su igrači u veoma nezgodnoj situaciji, ali da se nadaju da će svi u zemlji da shvate da su oni samo sportisti koji moraju u inostranstvu da se bore za egzistenciju.
Još se ne zna da li postoji mogućnost odlaganja utakmice između vaterpolista Partizana i Galatasaraja.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije osvojili bronzu na Svetskom kupu