Tomislav-Nikolic

Saučešće predsednika Srbije porodici Nenada Manojlovića

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić izrazio je danas saučešće porodici preminulog reprezentativca i selektora Nenada Manojlovića. U telegramu saučešća Nikolić je naveo da je jedan od najtrofejnijih srpskih sportova ostao bez reprezentativca i selektora koji je svoje igračko umeće i selektorsku veštinu utkao u mnogobrojne medalje nacionalne selekcije. 
-Zahvalni na svakoj radosti koju nam je doneo, za ponos kojim nas je ispunjavao dok se naša trobojka pobednički vijorila, ispraćamo u legendu, u zlatnu sportsku istoriju velikog stručnjaka, nesebičnog pedagoga i divnog čoveka, dragog Nenada Manojlovića – naveo je Nikolić. 
Manojlović (60) je umro 24. novembra u 60. godini. 
Reprezentaciju Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore vodio je od 2000. do 2004. godine. U tom periodu osvojio je jednu srebrnu i jednu bronzanu olimpijsku medalju. Na svetskim prvenstvima je kao selektor osvajao srebro i bronzu, a na evropskim dva zlata. Kao igrač je najveći deo karijere proveo u Partizanu, a kao trener crno-belih osvojio je „duplu krunu“ 1995. godine. 
Radio je u mnogim sportskim organizacijama, a u skorije vreme je pomagao formiranju kluba Radnički iz Kragujevca. 

Povezana vest:  EP HRVATSKA 2010, Srbija sa Crnom Gorom u četvrtfinalu