Filip Filipovic na urucenju priznanja za najboljeg igraca na svetu u 2014 zajedno sa Megi Stefens najboljom vaterpolistkinjomFilipoviću uručena nagrada za najboljeg vaterpolistu sveta
 
Vaterpolo reprezentativac Srbije Filip Filipović primio je večeras u Dohi nagradu za najboljeg igrača sveta u 2014. godini, u tradicionalnom izboru Međunarodne federacije vodenih sportova (FINA).
U godini na izmaku Filipović je sa nacionalnom timom osvojio trofej Svetske lige i titulu prvaka Evrope, a prestižno priznanje zaslužio je drugi put u karijeri nakon što je u izboru FINA slavio i 2011.
U konkurenciji za svetskog vaterpolistu godine bila su još dvojica reprezentativaca Srbije, Gojko Pijetlović i Dušan Mandić, Mađari Deneš i Danijel Varga i Amerikanac Bret Bonani, a Filipović je za najboljeg zvanično proglašen prošlog ponedejka.
Na gala svečanosti „veče sa zvezdama“ u prestonici Katara uručene su nagrade i laureatima u ostalim plivačkim sportovima, prenela je FINA na svom sajtu.
Dobitnici priznanja su plivači Čad Le Klos (Južna Afrika) i Katinka Hosu (Mađarska), skakači u vodu Čao Juan (Kina), Liu Huiksija (Kina), Orlando Duke (Kolumbija) i Rejčel Simpson (SAD), takmičarka u sinhronom plivanju Huang Ksuečen (Kina), daljinski plivači Alan do Karmo (Brazil) i Ana Marsela Kunja (Brazil) i vaterpolistkinja Medži Stivens (SAD).
Povezana vest:  Crvena zvezda na završnom turniru uprkos porazu