radnicki ekipa

Radić: Olimpijakos je favorit

Golman vaterpolo kluba Radnički Zdravko Radić rekao je danas da je Olimpijakos favorit u predstojećem meču Lige šampiona, ali da će kragujevački tim pokušati da pobedi i poveća šanse za plasman na završni turnir. 
-Grčki tim je sačinjen od vrhunskih pojedinaca i izuzetno je neugodan na svom bazenu. Sigurno je da su favoriti, ali verujem da nismo toliko lošija ekipa od njih i pokušaćemo da pobedimo, kako bismo povećali šanse za plasman na ‘fajnal-siks’. Mislim da će se između ova dva tima voditi borba za treće mesto koje vodi na završni turnir – rekao je Radić. 
Vaterpolisti Radničkog sutra gostuju Olimpijakosu u drugom kolu Grupe A Lige šampiona. Kragujevački tim je u prvom kolu poražen od Pro Reka sa 12:5, dok je Olimpijakos odigrao nerešeno sa Brešom 9:9. 
-Olimpijakos je jaka ekipa, za svaki respekt, posebno kada igra u Atini. Praktično su reprezentacija Grčke u malom, pojačana dvojicom vrhunskih stranaca. Pokušaćemo da pružimo naš trenutni maksimum, a videćemo da li je to dovoljno. Takođe, ovu utakmicu iskoristićemo i kao generalnu probu za Kup Srbije“, rekao je trener Radničkog Uroš Stevanović. 
Iako se nisu sastajali u takmičarskim mečevima, Radnički I Olimpijakos se dobro poznaju, jer su sparingovali prošle godine u Atini, a na početku ove sezone su se sastali na turniru „Engin Bora“ u Turskoj, gde je grčki tim bio bolji (8:6), a kasnije i osvojio trofej ispred drugoplasiranog Radničkog. 
Vaterpolista Radničkog Filip Trajković istakao je, međutim, da ta utakmica ne odslikava pravi odnos ekipa. 
-Mi smo se tada tek upoznavali i nismo bili u punoj formi. Sada očekujem povoljniji ishod. Kroz snimke utakmica analizirali smo njihovu igru i uvideli neke slabosti, ali i gde smo mi grešili. Imaju dosta odličnih šutera i dobre centre, dok im je bek Nikola Rađen stub odbrane. Pokušaćemo da izgradimo dobru igru na temeljima jake defanzive, a u napadu da iskoristimo svoja oružja, pre svega kontru – kazao je Trajković. 
Meč drugog kola Lige šampiona između Radničkog i Olimpijakosa igra se sutra od 16.00 na bazenu „Papastrateio“ u Atini. 

Povezana vest:  Svi učesnici završnog turnira žele da osvoje Kup Srbije