radnicki ekipa

Radnički poražen od Olimpijakosa

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca poraženi su danas u Atini od Olimpijakosa sa 7:13 (2:4, 2:2, 3:4, 0:3) u utakmici drugog kola Grupe A Lige šampiona. U Radničkom su najefikasniji bili Srđan Vuksanović i Marko Ćuk sa po tri gola. 
U ekipi Olimpijakosa istakli su se Đanis Funtulis i Konstantinos Murikis sa po tri gola. Ekipi Radničkog je ovo drugi poraz u Ligi šampiona, pa tako Kragujevčani zauzimaju poslednje mesto u Grupi A, dok je Olimpijakos „izbio“ na drugo mesto. 
Aktuelni vicešampion Evrope, Radnički, pružio je veliki otpor favorizovanom protivniku, ali nije uspeo da stigne do prvih bodova u novoj sezoni. Kragujevčane su u igri održavali Marko Ćuk i Srđan Vuksanović, ali nisu uspeli da nadoknade zaostatak od dva gola iz prvog minuta meča, pa se na poluvremene otišlo uz vođstvo domaćih 6:4. 
Kako je meč odmicao, ekipa Radničkog je sve više zaostajala. Olimpijakos je čvrstom igrom u odbrani u drugom poluvremenu naterao Kragujevčane na mnogobrojne udarce iz teških pozicija, koji oni nisu uspeli da realizuju. 
Narednu utakmicu u Ligi šampiona Kragujevčani će odigrati 14. januara, kada će ugostiti špansku Barselonetu. 

Povezana vest:  Niš spreman za finale Svetske lige