dejan savic (1)

Savić odredio sastav za meč Svetske lige protiv Rusije

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je danas sastav za utakmicu 3. kola B grupe Svetske lige, koja će biti odigrana 20. januara u Astrahanju.
Srbija je uspešno započela odbranu trofeja u Svetskoj ligi nakon što je u novembru u Nišu deklasirala Španiju (9:1) i početkom decembra u Hamburgu sigurno slavila protiv Nemačke (19:10).
Za važan meč na gostujućem bazenu protiv Rusije Savić je pozvao i grupu mladih igrača, a na njegovom spisku su Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Nikola Jakšić, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Gavril Subotić, Nikola Rađen, Stefan Mitrović, Filip Filipović, Nemanja Ubović i Duško Pijetlović.
Pored Savića, u stručnom štabu državnog tima su Uroš Stevanović, Stefan Ćirić, Vladimir Pavlović (treneri), Ivan Marjanović (lekar), Anto Vasović (predsednik Strucnog saveta) i Goran Čanković (tim menadžer), a u Rusiju će putovati i izvršni direktor Vaterpolo saveza Srbije Zoran Avramović.
Srpski vaterpolisti putuju u Astrahanj 18. januara iz Beograda, a u Istanbulu će se nacionalnoj reprezentaciji prudružiti sedmorica internacionalaca.

Povezana vest:  Udovičić: Titula najlepši poklon uoči odlaska u Ameriku