srbija bazenVaterpolisti Srbije dočekuju Nemce u Kragujevcu
 
Vaterpolo reprezentacija Srbije dočekaće selekciju Nemačke u Kragujevcu, u utakmici 5. kola B grupe Svetske lige.
Kako je saopštio nacionalni Vaterpolo savez (VSS), gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić obećao je punu podršku u organizaciji susreta, a tehnički deo pripada domaćem VK Radnički.
-Dogovorili smo sve sa gradonačelnikom Nikolićem i drago nam je što ćemo ponovo igrati u Kragujevcu. U sećanju je sjajna atmosfera od prošle godine na utakmici sa Rusijom. Pored predstavnika grada, sve detalje smo dogovorili i sa direktorom Radničkog Jugoslavom Vasovićem, tako da mislim da smo uradili sjajnu stvar – rekao je generalni sekretar VŠ Nemanja Marijan, istakavši da je želja Saveza da reprezentacija igra širom Srbije.
-U ponedeljak odlazimo u Kruševac, gde ćemo sa čelnicima grada i kluba Rasina pokušati da dogovorimo organizaciju utakmice sa Rusijom sredinom aprila – dodao je Marijan.
Pored Marijana, u delegaciji VSS bili su predsednik Milorad Krivokapić, izvršni direktor Zoran Avramović i koordinator za domaći program Dejan Perišić.
Vaterpolisti Srbije obezbedili su učešće na završnom turniru Svetske lige, u junu u Bergamu, pošto vode u B grupi s maksimalnim učinkom nakon pobeda protiv Španije u Nišu (9:1) i Madridu (15:9), Nemačke u Hamburgu (19:10) i Rusije u Astrahanju (17:8).
Utakmica 5. kola između Srbije i Nemačke igra se u Kragujevcu 17. marta.
Povezana vest:  EP 2016, Vaterpolistkinje Mađarske osvojile zlato na EP u Beogradu