partizan galatasaraj

Radnički slavio u derbiju sa Jugom, Partizan pobedio Jadran

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca napravili su malo iznenađenje pošto su na svom bazenu pobedili favorizovanu ekipu dubrovačkog Juga 13:12 (0:2, 4:4, 4:3, 5:3) u poslednjem kolu Triglav lige za prvaka.
Vaterpolisti Radničkog napravili su sjajnu uvertiru uoči mnogo važnijeg meča u četvrtak jer će se isti timovi sastati u polufinalu fajnal-fora.
Gosti su bolje počeli meč, poveli sa 2:0 preko Boškovića i Viskovića, ubrzo su stekli i tri gola prednosti, ali se borbeni Kragujevčani nisu predavali.
Vicešampion Srbije je u drugom poluvremenu vratio utakmicu u egal, igralo se „gol za gol“ do finiša, u kojem je 20 sekundi pre kraja Marko Petković lob udarcem doneo Radničkom preokret i veliku pobedu nad renomiranim protivnikom.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Ćuk sa tri gola, po dva su dali Dušan Marković, Srđan Vuksanović i Nikola Dedović. U redovima Juga istakao se Nikola Janović sa tri pogotka, dok je dva postigao Visković.
Vaterpolisti Partizana su se pobedom oprostili od regionalnog takmičenja nakon što su na bazenu na Banjici bili bolji od Jadrana rezultatom 12:6 (2:2, 2:1, 4:1, 4:2).
Najefikasniji na meču bio je Gilen sa četiri gola, Mandić je dodao tri, Vico dva, dok se za Jadran Sekulić dva puta upisao u strelce. 
Crvena zvezda u poslednjem meču kola večeras gostuje u Zagrebu ekipi Mladosti.
Tabela: Primorje 36 bodova, Jug 32, Radnički 22, Mladost 16, Jadran 16, Partizan 16, Mornar 12, Crvena zvezda 11.

Povezana vest:  Prva pobeda TENT-a, Partizan uspešan u Nišu