dejan savic (2)

Savić odredio sastav za utakmicu protiv Rusije

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je danas sastav za utakmicu protiv Rusije u Kruševcu, u poslednjem kolu B grupe Svetske lige.
Srpski vaterpolisti ulaze u taj duel rasterećeni pošto su osigurali učešće na završnom turniru i ubedljivo vode u grupi s maksimalnim učinkom.
Savić je odlučio da Rusima suprotstavi sledeći sastav: G.Pijetlović, B.Mitrović (golmani), Gocić, Filipović, Mandić, S.Mitrović, Stojanović, Ćuk, Aleksić, Rađen, Ranđelović, Jakšić, Nikić i Manojlović.
-Okupićemo se u ponedeljak na treningu u Beogradu posle kojeg idemo Kruševac. Uveče je još jedan trening i dan kasnije utakmica. U timu neće biti Prlainovića i Duška Pijetlovića koji su umorni od velikog broja mečeva, a pozvali smo prvi put Ognjena Stojanovića / rekao je Savić.
Njegovi izabranici prethodno su pobedili Španiju u Nišu (9:1) i Madridu (15:9), Nemačku u Hamburgu (19:10) i Kragujevcu (14:8) i Rusiju u Astrahanju (17:8).
Srbija je branilac trofeja Svetske lige, ali ovogodišnje takmičenja ima poseban značaj pošto će pobednik izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.
Utakmica između vaterpolista Srbije i Rusije igra se u Kruševcu 14. aprila.
Završni turnir Svetske lige biće održan od 23. do 28. juna u italijanskom gradu Bergamu.

Povezana vest:  Savić: Rumunija nije rival koji može da nas ugrozi