dejan savic (1)

Savić: Mogli smo ubedljivije da pobedimo SAD

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas posle pobede nad SAD (13:7) na otvaranju završnog turnira Svetske lige da je njegov tim mogao ubedljivije da trijumfuje.
-Hendikep je bilo neigranje Aleksića, ali i dve brze lične greške Ranđelovića i Jakšića. Našli smo brzo rešenja u odbrani. Posle smo imali namerno opuštanje jer je krajem treće bilo sve gotovo. Mislim da je moglo po igri ubedljivije da bude – rekao je Savić posle meča.
Naredni rival vaterpolistima Srbije biće Italija u četvrtak od 20 sati, a Andrija Prlainović ističe da je domaća selekcija jedna od favorita turnira u Bergamu.
-Veći deo utakmice protiv SAD bila je prava igra. Na kraju i golove koje smo primili u druge dve četvrtine više su bile rezultat opuštanja. Raduje ovakav start posle posebno ona četiri poraza. Italija je jedan od favorita na turniru, ali nismo opterećeni. Možemo da budemo prvi ili drugi u grupi i to je najbitnije.Teško je bilo šta da se prognozira.
Najefikasniji na meču protiv SAD bio je Filip Filipović sa tri gola.
-Otvorili smo utakmicu odličnim šutevima. Teško je bilo bez Aleksića, posebno držati visok ritam iz prve dve četvrtine. To je bilo dovoljno za Ameriku i moramo da zaboravimo taj meč i okrenemo Italiji. Italija je možda sa pritiskom i mislim da je najvažnije da ponovimo delove igre protiv Amerike i u sledećem susretu – zaključio je Filipović.

Povezana vest:  EP 2016, Vaterpolisti Crne Gore lako i ubedljivo pobedili Slovačku